Start Glavna jela Testa Recept za domaći mlečni hleb

Recept za domaći mlečni hleb

Foto: Freedigitalphotos.net
Foto: Freedigitalphotos.net

Sastojci:
– kvasac
– 400 gr brašna
– 80 gr maslaca
– 60 gr šećera
– 2 dl mleka
– so
– jaje za mazanje

Priprema:

1. Kvasac stavite u posudu, dodajte malo šećera, brašna i sa mlakom vodom izmešajte retku kašicu, pa pokriveno stavite na toplo mesto da naraste.

2. U brašno dodajte rastopljeni maslac, so, šećer i narasli kvasac.

3. Sa toplim mlekom umesite hleb. Izraditi testo rukama da ne bude premekano, oblikujte i stavite u podmazan okrugao pleh (prečnika 20 cm).

4. Pokriveno testo stavite na toplo mesto da naraste ( 1 sat)

5. Premažite hleb lupanim jajetom i stavite u toplu rernu da se peče oko 45 min. na 200 stepeni.

Izvor: Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!