Start Glavna jela Meso Recept za savršeno sočne krmenadle s povrćem

Recept za savršeno sočne krmenadle s povrćem

Krmenadle sa povrćem
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

6 svinjskih krmenadli
300 ml juneće supe
20-ak čeri paradajza
1 veza špargli
so, biber
mešavina začina
peršunov list

Priprema:

1. Krmenadle očistiti i odstraniti kost pa istanjiti tučkom za meso sa obe strane. Meso začiniti sa svih strana, prekriti najlon folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi oko 20 minuta.
2. Istanjene i začinjene krmenadle pržiti na vrelom ulju, najpre sa jedne strane dok meso ne porumeni a zatim i sa druge.
3. Krmenadle poređati u vatrostalnu posudu i preliti toplom supom. Pokriti alu-folijom i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, dvadesetak minuta. Skinuti foliju, dodati čeri paradajz pa peći još petnaestak minuta.
4. Špargle očistiti i iseći drvenasti deo pa kratko obariti u posoljenoj i kipućoj vodi. Nakon tri-četiri minuta izvaditi špargle.
5. Meso poslužiti toplo, posuto seckanim peršunom, uz paradajz i špargle.

Pogledajte i recept za najsočnije marinirane krmenadle, punjene pohovane krmenadle, krmenadle u saftu od belog vina, punjene krmenadle

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!