Start Odabrani recepti Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Foto: Dobra Hrana Specijal
Foto: Dobra Hrana Specijal
  • 25 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

400 g mortadele
200 g mocarele
2 glavice crvenog luka
2 kašike senfa
100 g majoneza
180 ml kisele pavlake
1 kisela paprika
5 kiselih krastavaca
2 jajeta
1 veza rotkvica
1 vezica peršuna
3 lista zelene salate
4 šeri paradajza
so, biber

Priprema:

1. Mortadelu, krastavce i papriku iseći na rezance, luk i rotkvice na listiće, mocarelu izrendati na krupno rende, a jaja obariti.
2. Posebno sjediniti pavlaku, majonez, i senf, pa začiniti po ukusu.
3. U dubljoj posudi pomešati mortadelu, krastavce, papriku, rotkvice, luk i mocarelu, pa dodati mešavinu majoneza, senfa i pavlake.
4. Sve sastojke izmešati, servirati na listove zelene salate, posuti sitno seckanim peršunom i rendanim jajima, pa dekorisati šeri paradajzom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!