Start Odabrani recepti Recepti iz novog broja časopisa Pošalji recept!

Recepti iz novog broja časopisa Pošalji recept!

PR68 01 NASLOVNA.inddNovi broj časopisa “Pošalji recept” je na kioscima!
Savršene recepte domaćica, savete, slatke i slane poslastice i još mnogo toga potražite u novom broju našeg kulinarskog izdanja.

 

 

 

 

Iz ovog broja izdvajamo:
Kroasani sa urnebesom

PR
PR

Sastojci:
– 250 ml mleka
– 1 kockica kvasca
– 3 kašike šećera
– 1 kiselo mleko
– 3 kašike ulja
– 3 žumanceta
– 1 kašika soli
– 700 g brašna
– 250 g margarina
– 300 g sitnog sira
– mlevena crvena paprika po ukusu.
– 1 jaje
– susam (za posipanje)

Priprema
1. U dublju posudu sipati mlako mleko, u njega izmrviti kvasac sa šećerom, pa ga ostaviti da nadođe.
2. Dodati kiselo mleko, so, žumanca i ulje, te promešati varjačom.
3. Postepeno dodavati brašno i umesiti glatko testo.

PR
PR

4. Testo podeliti na 5 jufki, pa jednu razvući oklagijom na veličinu velikog plitkog tanjira.
5. Premazati margarinom, a zatim isto uraditi sa drugom jufkom. Ponavljati postupak sa preostalim delom testa, ređajući krugove jadan na drugi. Poslednji krug ne premazivati.
6. Naređano testo rastanjiti oklagijom u što veći krug. Nožem podeliti na trouglove željene veličine.
7. Pomešati sir i mlevenu crvenu papriku, pa na svaki trougao staviti malo urnebesa.

PR
PR

8. Umotati u kroasane, te poređati u pleh podmazan preostalim margarinom.
9. Ostaviti da odstoje 1 sat, a zatim ih premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
10. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.
11. Pečene kroasane prekriti krpom i ostaviti 10 minuta da odstoje, a zatim poslužiti.

Recept Anice Radonjić iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!