Start Zanimljivosti Rešite se zdravstvenih tegoba uz pomoć ovih namirnica

Rešite se zdravstvenih tegoba uz pomoć ovih namirnica

Nije svejedno šta jedete u situacijama kad vas boli glava, stomak, mišići, jer određene namirnice mogu olakšati tegobe, a druge zakomplikovati problem. Zato obratite pažnju!

Foto: Freedigitalphotos.net
Foto: Freedigitalphotos.net

Dijareja
Preporučuju se banane, pirinač, tost, krekeri, piletina, a izbegavajte žvake, jabuke, brokoli, kupus, pasulj, luk, alkohol i kofein.

Bol u grlu
Pomoći će vam topli čaj od nane, potaž čorbe, supe, pire, jogurt, kajgana. Izbegavajte vruće napitke i čips, lešnike, a grlo mogu da iziritiraju i limunada, đus i sok od grejpa.

Glavobolja
Voda je na prvom mestu, jer je uzrok većine glavobolja dehidriranost. Može pomoći i kafa u manjim količinama, ali vodite računa da pijete i vodu kako ne biste dehidrirali. Okidači za glavobolju su veštački zaslađivači, a nisu dobri ni hot-dog, soja sos, crveno vino, sušeno voće, suhomesnati proizvodi.

Osip
Konzumirajte namirnice bogate proteinima i omega-tri masnim kiselinama, a izbegavajte lešnike, čokoladu, ribu, paradajz, jaja, soju, brašno i mleko jer najčešće izazivaju osip.

Bolovi u telu
Pravi izbor su namirnice bogate magnezijumom, poput orašastog voća, banana, pasulja. Dobre su i one koje obiluju kalcijumom, poput lososa, jogurta, zelene salate. Bol u mišićima otežava bilo šta što dehidrira organizam, posebno alkohol i kofein.

Izvor: Prva.rs

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here