Start Glavna jela Meso Restovana džigerica

Restovana džigerica

DH
DH

Sastojci:
– 500 g juneće džigerice
– 4 dl mleka
– 150 g brašna
– 2 glavice crnog luka
– 3 čena belog luka
– 1 kašika senfa
– 3 kašike soja sosa
– prstohvat mlevene paprike
– 4 kašike ulja
– 1 kašika seckanog peršuna
– mešavina začina, biber

Priprema
1. Juneću džigericu iseći na trake, preliti je mlekom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min. Zatim je ocediti i uvaljati u brašno.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati džigericu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je džigerica napola dinstana dodati senf, mlevenu papriku i soja sos te nastaviti sa dinstanjem.
5. Kada džigerica omekša a suvišna tečnost uvri, dodati začine po ukusu, seckani prešun i polako promešati.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!