Start Glavna jela Riblji specijalitet: Pastrmka na povrću

Riblji specijalitet: Pastrmka na povrću

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
4 pastrmke srednje veličine
150 g kukuruznog brašna
700 g krompira
3 glavice crvenog luka
4 paradajza
2 kašike kapra
1,5 dl maslinovog ulja
350 g kajmaka
1 limun
origano
2 kašike seckanog peršuna
mešavinu začina

ISPROBAJTE I… Rolovanu pastrmku

Priprema:
1. Pastrmke začiniti po ukusu, poprskati sokom od limuna i uvaljati u kukuruzno brašno.
2. Krompir očistiti i iseći na kolutove, paradajz na kriške, a crveni luk na rebarca.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, crveni luk i paradajz, dodati peršun, origano, maslinovo ulje i začine po ukusu te polako promešati.
4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu premazati uljem pa u nju poslagati mešano povrće i odgore utisnuti pastrmke.
5. Otopiti polovinu kajmaka i preliti preko pastrmki. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 35 min.
6. Zatim skloniti foliju, posuti kapar i preliti ribu preostalim otopljenim kajmakom. Nastaviti sa pečenjem dok riba ne porumeni.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!