Start Predjela Testenina Rigatoni s pečurkama u paradajz sosu

Rigatoni s pečurkama u paradajz sosu

Rigatonii sa pečurkama i paradajz sosom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

400 g rigatoni paste
4 čena belog luka
400 g šampinjona
450 g pelat-paradajza
50 ml maslinovog ulja
so, biber
masline, origano

Priprema:

1. Makarone skuvati u slanoj vodi, prema uputstvu sa ambalaže. Procediti i ostaviti oko 200 ml tečnosti u kojoj se pasta kuvala.
2. Beli luk očistiti i sitno iseckati, pa propržiti na ugrejanom ulju koliko da zamiriše.
3. Dodati očišćene i na listiće iseckane pečurke, pa propržiti.
4. Zatim, dodati iseckani pelat i kuvati na umerenoj temperaturi oko 5 min.
5. Dodati masline iseckane na kolutove i nastaviti s kuvanjem na umerenoj temperaturi narednih desetak minuta.
6. U sos dodati obarenu i oceđenu pastu, promešati pa po potrebi dodati za oko 150 ml tečnosti u kojoj se pasta kuvala i nastaviti krčkanje još 2-3 minuta, pa začiniti origanom.
7. Servirati toplo uz dodatak rendanog sira, po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!