Start Predjela Salate Rimska salata

Rimska salata

DH
DH

Sastojci:
– 500g pilećeg belog mesa
– 100g kukuruza šećerca iz konzerve
– 1/2 svežeg krastavca
– 4 paradajza
– 1/2 veze mladog luka
– 1/2 veze peršuna
– 2 dl jogurta
– 1 dl pavlake
– 30g semenki suncokreta
– 50g rendanog parmezana
– 100g sitne testenine
– 0,5 dl ulja
– vegeta, biber, bosiljak

Priprema
1. Pileće belo meso iseći na rezance i ispržiti na vrelom ulju, krastavac preseći uzduž na pola pa iseći na listove, paradajz iseći na kockice, mladi luk na kolutove, peršun sitno iseckati, a testeninu obariti u vodi i procediti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, jogurt, peršun i bosiljak, te začiniti po ukusu.
3. Posebno izmešati prženu piletinu, semenke suncokreta, krastavac, paradajz, kukuruz, mladi luk i testeninu pa začiniti po ukusu.
4. Pripremljenu salatu posuti parmezanom i preliti umakom od jogurta i pavlake.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!