Start Predjela Pite Rolada sa šampinjonima

Rolada sa šampinjonima

Rolada-Sa-SampinjonimaSastojci:
za koru
– 5 kašika brašna
– 5 jaja
– 4 dl mleka
– so
za fil
– 400 g šampinjona
– 2 jajeta
– 2 čena belog luka
– 1 kašičica senfa
– 1 dl kisele pavlake
– 300 g švapskog sira
– 40 g putera
– 1/2 veze peršuna
– vegeta

ISPROBAJTE I… 

Mesna rolada sa suvim voćem

Lisnata rolada sa lososom

Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi razmutiti brašno sa 1 dl hladnog mleka, a ostatak mleka malo posoliti i staviti da se kuva.
2. U ključalo mleko dodati prethodno pripremljenu mešavinu brašna i mleka, začiniti po ukusu te kuvati uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne, a potom je ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu umešati jedno po jedno žumance, dodati belanca umućena u čvrst sneg te polako promešati varjačom.
4. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu, poravnati je i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni.
5. Pečenu koru preneti na vlažnu krpu i urolovati.
Fil:
1. Šampinjone iseći na listove, beli luk izrendati na sitno rende, a peršun sitno iseckati.
2. U teflonskom tiganju otopiti puter, dodati šampinjone i dinstati ih dok ne slaniomekšaju, a zatim ih ostaviti da se ohlade.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti ohlađene šampinjone, jaja, beli luk, pavlaku, senf, švapski sir i peršun, te začiniti po ukusu.
Finalni postupak:
1. Pripremljenim filom premazati pečenu koru, zatim je urolovati, uviti u foliju i staviti u rernu da se peče 25 minuta.
2. Pečenu roladu ostaviti da se ohladi pa je iseći na šnite.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here