Start Glavna jela Testa Rolovane lazanje

Rolovane lazanje

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
12 listova lazanja
– 12 listova šunke
– 12 listova kačkavalja
– 250 ml soka od paradajza
– 200 gr kačkavalja
– 5 dl mleka
– 40 gr putera
– 2 kašike brašna
– 1 kašika mešavina začina
– pečurke

Uputstvo za pripremu:

Listove lazanja kratko prokuvati u slanoj vodi da postanu savitljivi.

Nakon toga na svako parče testa staviti list šunke, list kačkavalja i pažljivo urolati. Tepsiju nauljati, pa u nju sipati sok od paradajza i poslagati rolnice.

Posebno otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko neprestalno mešajući dok se smesa ne zgusne i dodati mešavinu začina.

Rolnice posuti polovinom rendanog kačkavalja, staviti pečurke i preliti bešamel sosom.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok testo od rolnica potpuno ne omekša.

Pred kraj pečenja posuti preostalim kačkavaljem i sačekati da se rastopi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!