Start Glavna jela Rolovani vrat

Rolovani vrat

vrat
Priprema:
1. U većoj činiji pomešati rakiju sa medom i senfom te dodati ulja po potrebi, mešavinu suvog začina, so i biber po ukusu. Promešati da se svi sastojci sjedine.
2. Meso istanjiti kuhinjskim čekićem, a zatim ga staviti u pripremljenu marinadu i ostaviti da odstoji oko pola sata.
3. Za to vreme glavicu crnog luka sitno iseckati i izdinstati na malo ulja.
4. Šampinjone iseckati na listiće pa ih dodati u luk. Kada su napola gotovi, dodati mešavinu povrća za rusku salatu i pirinač.
5. Tiganj sa povrćem naliti vodom i ostaviti da se krčka još 5 minuta. Po želji dodati mešavinu suvog začina, soli i bibera (povrće dinstati kratko jer ne treba da bude skroz gotovo). Skloniti sa ringle.
6. Nakon toga marinirano meso raširiti preko alu-folije pa narendati odgore sir, a potom premazati filom od šampinjona i povrća. Uviti u rolat i dobro zatvoriti folijom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 40 minuta.

Recept Dušice Perišić iz Žitišta
Recept Dušice Perišić iz Žitišta

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!