Start Deserti Rum-perece

Rum-perece

 Clipboard16

PRIPREMA:
1. Umutiti margarin sa šećerom, dodati jaje i vanil-šećer, postepeno sipajući brašno.
2. Umesiti testo i podeliti ga na dva dela. Jedan deo ostaje isti, a u drugi dodati kakao prah.
3. Testo zamotati u aluminijumsku foliju ili najlon kesu i ostaviti da odstoji u frižideru najmanje sat vremena.
4. Izvaditi testo iz frižidera i svaku polovinu podeliti na dva dela. Polovine tamnog i svetlog testa vratiti u frižider.
5. Od delova tamnog i svetlog testa napraviti 20 kuglica (10 belih i 10 tamnih).
6. Uzeti po jednu tamnu i svetlu kuglicu, oblikovati ih u valjak, uplesti i formirati perece.
7. Izvaditi preostalo testo iz frižidera i na isti način oblikovati perece.
8. Peći u rerni 15 minuta na 200 °C.
9. Gotove perece ukrasiti glazurom od čokolade.

Recept Danijele Antić iz Smedereva
Recept Danijele Antić
iz Smedereva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!