Sastojci:
500 g lignji
500 g krompira
4 čena belog luka
1 vezica rotkvica
2 kašike seckanog peršuna
300 g špargli iz konzerve
100 g zelenih maslina
½ veze mladog luka
50 ml maslinovog ulja
2 limuna
3 jajeta
začin C, biber
Priprema:
1. Lignje obariti, pa telo iseći na kolutove a repove na manje komade. Krompir i jaja skuvati i ostaviti da se ohlade pa ih oljuštiti i iseći na kolutove, špargle iseći na manje komade, mladi luk, beli luk, rotkvice i masline iseckati na kolutove a limun iscediti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti sve pripremljene sastojke pa dodati sok od limuna, maslinovo ulje i peršun, promešati i začiniti po ukusu.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net