Priprema:
Fil:
1. Pomešati kokos sa lešnicima i mlevenim keksom.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom i burbon vanilom, pa ih skuvati na pari. Umešati margarin i belu čokoladu, a kada se otope, krem preliti preko suve smese od kokosa, lešnika i mlevenog keksa. Lepo sjediniti dok se ne dobije kompaktna smesa.
3. Filovati: list oblande, fil, list oblande, fil, list oblande, fil. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne oko 2 sata.
Šam:
1. Ušpinovati vodu sa šećerom i dodati želatin.
2. Belanca ulupati u čvrst sneg, te postepeno dodavati sirup neprekidno muteći.
3. Šam premazati preko nafilovanih i dobro ohlađenih oblandi. Ostaviti da se malo stegne.
Preliv:
1. Otopiti slatku pavlaku sa mlečnom čokoladom i preliti preko oblandi.
2. Po želji ukrasiti šarenim mrvicama.
Samo torte i kolači, i ništa više!
RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!
Proverite i ove linkove!