Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa 250 g šećera, 50 g kakaoa, praškom za pecivo, 200 g brašna, 7 kašika vode i 100 g mlevenih lešnika.
3. Na kraju belanca lagano pomešati sa žumancima i mutiti mikserom na najmanjoj brzini. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh pa peći koru na 180 °C 25 min.
4. Gotovu koru preseći na tri tanje kore.
5. U posudi za mešanje razmutiti gustin sa 1 dl mleka. Preostalo mleko staviti da se kuva sa belom čokoladom, vanil-šećerom, štapićem vanile, 8 kašika šećera i 150 g mlevenih lešnika.
6. Kada mleko provri, izvaditi štapić vanile i krem skloniti sa ringle. Lagano umešati razmućeni gustin, vratiti na ringlu i mešati dok se smesa ne zgusne. Ostaviti krem da se ohladi.
7. Posebno umutiti margarin pa sjediniti sa prohlađenim filom.
8. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, kora, fil, 50 g mlevenih lešnika.
Samo torte i kolači, i ništa više!
RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!
Proverite i ove linkove!