Start Deserti / Torte i kolači Šareni kuglof sa višnjama

Šareni kuglof sa višnjama

Clipboard38

Priprema:
1. Belanca ulupati u čvrst sneg i ostaviti sa strane.
2. Posebno umutiti margarin sa 250 g šećera i postepeno dodavati žumanca (jedno po jedno) neprekidno muteći.
3. Zatim dodati mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve lepo sjediniti mućenjem.
4. Na kraju u smesu lagano umešati sneg od belanaca.
5. Podeliti smesu na dva dela: u jedan dodati kakao razmućen sa 2 kašike mleka i 2 kašike šećera.
6. Kalup za kuglof dobro podmazati i bogato posuti brašnom. Sipati naizmenično po kašiku žute i braon smese.
7. Testo išarati kašikom, a zatim po njemu rasporediti višnje.
8. Nastaviti ređanje dok se ne potroši materijal. Završiti testom.
9. Kuglof peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 80 minuta.
10. Gotov kuglof izvaditi iz rerne, ostaviti ga malo u kalupu da se prohladi, a zatim ga izvaditi i ostaviti da se sasvim ohladi.
11. Razmutiti šećer u prahu sa sokom od višanja i preliti ohlađen kuglof.
12. Iseći na parčad i poslužiti.

Recept Jadranke Tot iz Sečnja
Recept Jadranke
Tot iz Sečnja

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!