Start Glavna jela Sarmice sa zeljem

Sarmice sa zeljem

Clipboard11

PRIPREMA:
1. Listovima zelja skinuti tvrdi deo i popariti ih vrelom vodom.
2. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckan crni i beli luk, pa dodati mleveno meso, zaciniti po ukusu, a potom dodati i pirinač.
3. Mešati dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Na svaki list zelja stavljati po kašicicu fila, uviti sarmicu i reati u podmazanu tepsiju.
5. Poslagane sarmice naliti vodom, posoliti po ukusu, pokriti folijom i peći u rerni na 150 °C oko tridesetak minuta, dok voda skoro sasvim ne uvri.
6. Za to vreme umutiti kiselo mleko sa žumancima i malo vode, pa preliti sarmice i zapeći ih još malo da se uhvati korica.

Recept Jelene Pekovic iz Barajeva
Recept Jelene
Pekovic iz Barajeva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!