Start Zanimljivosti Saveznici vitke linije: 10 najboljih prolećnih namirnica

Saveznici vitke linije: 10 najboljih prolećnih namirnica

Proleće je doba godine koje nas oslobađa svih zimskih tereta, te je prioritet da eliminišemo teške obroke i namirnice koji ih čine. Ono što uvek prija organizmu su namirnice pune hranljivih sastojaka, minerala i antioksidanata – savršene za buđenje iz “zimskog sna”.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Iako još uvek nemamo veliki izbor svežeg voća i povrća, njih će vremenom biti sve više, a čak i sada postoje određene namirnice bogate vitaminima, nutrijentima i vlaknima, koje možete iskoristiti kako biste vašem organizmu pružili potrebnu energiju.

Otkrivamo vam neke od najboljih prolećnih namirnica koje će vam pomoći da očistite toksine koji su se u organizmu nakupili tokom zime, a neke od njih će vam pomoći i da se oslobodite takozvane “prolećne depresije” koja nastaje kao posledica zimskih problema – nedostatka sunčeve svetlosti, svežeg voća i povrća, te fizičke aktivnosti.

Pogledajte u nastavku koje namirnice će vas “razbuditi”, napuniti energijom, te i ubrzati vaš metabolizam i pomoći vam da se oslobodite masnih naslaga nakupljenih tokom zime.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

1. Jagode

Sezona jagoda je pred nama, a mnogi od nas već su posegnuli za prvim jagodama u supremarketima pristiglim iz staklenika. Omiljeno voće mnogih, veoma je zdravo i bogato vlaknima, zbog čega može značajno da vam pomogne prilikom mršavljenja. Novije istraživanje dokazalo je, naime, da osobe koje jedu osam grama više vlakana, gube pola kilograma na 1.000 unetih kalorija. Jagode spadaju u voća najbogatija vitaminom C, što pomaže ne samo u detoksikaciji, već i u savladavanju prolećnog umora. Upravo zbog toga jedite jagode kada god poželite i slobodno uživajte u njihovom slatkom ukusu.

Koje su još najbolje prolećne namirnice koje će očistiti vaš organizam, ali i podstaći mršavljenje pogledajte OVDE

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!