Start Predjela Peciva Savršene za doručak: Korpice od slanine i jaja

Savršene za doručak: Korpice od slanine i jaja

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
12 režnjeva slanine
12 jaja
12 kriški tost hleba
maslinovo ulje
origano po ukusu
so, biber

Priprema:
1. Kriške tost hleba poređati na radnu površinu, pa okruglim kalupom ili čašom izvaditi sredinu veličine kalupa.
2. Kalup za mafine podmazati s veoma malo maslinovog ulja i ubaciti krugove tosta.
3. Zatim uza zid saviti po jedan režanj slanine, te u svaku rupu razbiti jedno jaje. Posoliti po ukusu.
4. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C 15 minuta ili dok se jaje ne ispeče.
5. Izvaditi iz rerne, ostaviti da se malo prohlade, a tek onda pažljivo izvaditi.
6. Posuti biberom i origanom po ukusu i poslužiti uz salatu po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!