Start Deserti Torte Saznajte zašto su svi oduševljeni njome: Recept za Ferero tortu

Saznajte zašto su svi oduševljeni njome: Recept za Ferero tortu

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za koru
– 4 jajeta
– 100 g putera
– 100 g šećera u prahu
– 100 g čokolade
– 1 kašičica kakaoa
– 3 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
– 70 ml slatke pavlake
– 130 ml mleka
– 1 vanil-šećer
za fil
– 400 g eurokrema
– 500 g maskarpone sira
– 250 g pečenih mlevenih
– lešnika
– 100 g mlevenih napolitanki od lešnika
– 2 dl slatke pavlake
za dekoraciju
– 100 g čokolade
– 50 g putera

Priprema
Kora:
1. Na pari istopiti čokoladu i ostaviti je da se malo prohladi.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg.
3. Penasto umutiti puter, šećer i vanil-šećer pa dodavati jedno po jedno žumance muteći mikserom. Potom dodati istopljenu čokoladu i kakao pa promešati.
4. U dobijenu smesu dodati brašno i prašak za pecivo, a zatim slatku pavlaku i mleko te umutiti. Na kraju umešati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
5. Pripremljenu smesu sipati u kalup obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C oko 30 min.
Fil:
1. Umutiti maskarpone sir, eurokrem, pečene mlevene lešnike i mlevene napolitanke.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag te sjediniti sa pripremljenim filom i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati pripremljenim filom i ostaviti u frižideru da se stegne.
2. Stegnutu tortu izvaditi iz kalupa. Čokoladu rastopiti sa puterom i preliti preko torte.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!