Start Odabrani recepti Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Palačinke
3 jajeta
200 ml mleka
100 ml kisele vode
300 g brašna
4 kašike ulja
Punjenje
200 g sira
100 g barenog spanaća

Priprema:

1. U činiji penasto umutiti jaja. Dodati mleko i kiselu vodu, pa nastaviti s mućenjem.
2. Zatim dodati ulje, pa postepeno dodajući brašno umutiti smesu bez grudvica. Po potrebi dodati još vode.
3. Ispeći palačinke na uobičajen način, te ih ređati na tanjir.
4. U posudi pomešati sir i dobro oceđen i usitnjen spanać, pa začiniti prema ukusu.
5. Svaku palačinku premazati filom i urolati.
6. Pripremljene palačinke ređati u prethodno podmazanu vatrostalnu posudu tako da se dobije oblik puža.
7. Zapeći u ugrejanoj rerni, 10-ak minuta na 220º C.
8. Služiti toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!