Start Odabrani recepti Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Palačinke
3 jajeta
3 dl mineralne vode
2 dl mleka
15 punih kašika brašna
prstohvat soli
1 kašičica šećera
Fil
2 jajeta
200 g kačkavalja
180 g kisele pavlake
so, biber
puter

Priprema:

1. U dubljoj posudi penasto umutiti 3 jajeta s šećerom i prstohvatom soli.
2. Dodati mineralnu vodu i mleko, pa postepeno dodajući brašno po potrebi umutiti smesu za palačinke.
3. U tiganju na vrlo malo ulja razliti kutlaču smese za palačinke, peći dok ne porumeni, a potom okrenuti i drugu stranu. Na isti način od preostalog materijala ispeći još palačinki.
4. U posudi umutiti jaja pa dodati kiselu pavlaku i sjediniti. Na kraju dodati rendani kačkavalj i začiniti po ukusu.
5. Palačinke filovati pripremljenom smesom, preklopiti ivice i urolati.
6. Vatrostalnu posudu premazati puterom sa svih strana i ređati palačinke.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Pred kraj pečenja posuti rendanim sirom i vratiti u pećnicu dok se sir ne rastopi.
8. Poslužiti dok je toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!