Start Odabrani recepti Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Palačinke
3 jajeta
200 ml mleka
100 ml kisele vode
300 g brašna
4 kašike ulja
Fil
150 g mlevenog maka
50 g šećera u prahu
45 g putera
80 ml toplog mleka

Priprema:

Palačinke
1. U činiji penasto umutiti jaja. Dodati mleko i kiselu vodu, pa nastaviti s mućenjem.
2. Zatim dodati ulje, pa postepeno dodajući brašno umutiti smesu bez grudvica. Po potrebi dodati još vode.
3. Ispeći palačinke na uobičajen način, te ih ređati na tanjir.
Fil
1. Puter rastopiti u mleku na umerenoj temperaturi.
2. U dubljoj posudi pomešati mak sa šećerom u prahu pa dodati otopljeno mleko i puter. Sve dobro promešati da ne bude grudvica i ostaviti sa strane.
Finalni postupak
1. Palačinke premazati s 1-2 kašike fila od maka, urolati i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!