Start Odabrani recepti Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Palačinke
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Palačinke
3 jajeta
200 ml mleka
100 ml kisele vode
300 g brašna
4 kašike ulja
200 g malina
3 kašike šećera u prahu
sladoled od vanile
200 g jagoda

Priprema:

Palačinke
1. U činiji penasto umutiti jaja. Dodati mleko i kiselu vodu, pa nastaviti s mućenjem.
2. Zatim dodati ulje, pa postepeno dodajući brašno umutiti smesu bez grudvica. Po potrebi dodati još vode.
3. Ispeći palačinke na uobičajen način, te ih ređati na tanjir.
Fil
1. Maline blago iznječiti i staviti da se kuvaju sa šećerom dok se tečnost ne redukuje.
2. Skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi.
3. Jagode oprati, ukloniti višak vode, očistiti i iseći na krupnije komade.
Finalni postupak
1. Na sredinu svake palačinke stavljati dve kugle sladoleda, dodati maline i jagode.
2. Palačinke zatvoriti i poslužiti prelivene malinama i uz dekoraciju od prah šećera i jagoda.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!