Start Deserti Šil kocke

Šil kocke

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
Za kore:
210 g putera
210 g šećera u prahu
11 jaja
210 g mlevenih oljuštenih badema
75 g čokolade
11 kašika brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike ulja
2 dl mleka
2 kašike ruma
Za fil:
11 jaja
210 g šećera
75 g čokolade
210 g putera
Za glazuru:
150 g čokolade
1 dl vode
150 g šećera

Priprema:
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti puter sa šećerom, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati jedno po jedno žumance. Potom dodati otopljenu, ohlađenu čokoladu i izmiksati.
3. U umućenu smesu od žumanaca dodati šam od belanaca, mlevene bademe i mešavinu brašna i praška za pecivo pa polako promešati varjačom.
4. Četvrtastu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim sipati u nju polovinu pripremljene smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180C. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
5. Posebno sjediniti mleko i rum pa dobijenom mešavinom poprskati pečene kore.
Fil:
1. sjediniti jaja i šećer te kuvati na pari uz neprestano mešanje da se zgusne.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. U ohlađenu smesu dodati omekšao puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu.
2. Preko gornjeg fila preliti glazuru od čokolade i (sjediniti čokoladu, vodu i šećer pa prokuvati).

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!