Start Deserti Sirup od cvekle, šargarepe i limuna

Sirup od cvekle, šargarepe i limuna

Clipboard25

Priprema:
1. Cveklu i šargarepu oprati, oljuštiti i narendati, pa pomešati i odložiti u veću vanglu.
2. Limune oprati i iseckati, pa ih rukama dobro izgnječiti i dodati u smesu od cvekle i šargarepe.
3. Preliti sa 2 l vode i dodati limuntus. Ostaviti da odstoji 24 sata.
4. Nakon toga procediti, pa u odnosu na količinu dobijenog soka dodati isto toliko šećera (1 l soka = 1 kg šećera), te ostaviti da odstoji sve dok se ne istopi sav šećer.
5. Zatim sirup sipati u flaše i dobro ih zatvoriti. (Ukoliko sirup ostavljate za zimu, nije zgoreg dodati malo konzervansa).

Recept Slađane Grozdanović iz Sombora
Recept Slađane
Grozdanović iz
Sombora

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!