Start Deserti Kolači Sitni kolači koje mnogo volimo – košnice

Sitni kolači koje mnogo volimo – košnice

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 20 osoba
  • Manje zahtevno

Sastojci:

Spoljna strana
200 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa
250 g šećera u prahu
2 jajeta (belanca)
Punjenje
150 g mlevenog keksa
150 g šećera u prahu
2 jaja (žumanca)
2 kašike mleka
150 g čokolade za kuvanje
100 g margarina
Ostalo
50 g šećera u prahu
40-ak čajnih keksića

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

Punjenje
1. Čokoladu otopiti na pari ili u mirkotalasnoj pećnici.
2. Šećer, žumanca i malo mleka umutiti na pari. Kada smesa postane gusta skloniti je sa vatre i dodati rastopljenu čokoladu. Sve dobro promešati i sjediniti da se dobije homogena smesa, pa ostaviti da se potpuno ohladi.
3. Penasto umutiti margarin pa dodati u ohlađenu smesu i dobro promešati.
Spoljna strana
1. Belanca penasto umutiti pa postepeno dodavati šećer u prahu uz neprekidno mućenje.
2. Dodati orahe i keks pa sve dobro promešati da se dobije homogena smesa.
Finalni postupak
1. Keksiće izrezati kalupom za košnice.
2. Od mase pripremljene za spoljnu stranu praviti kuglice, uvaljati u šećer u prahu pa utisnuti u modlicu. Masu prstima rasporediti po kalupu, sredinu napuniti filom a zatim utisnuti keksić.
3. Zatim, lagano okrenuti i pažljivo istresti iz modle.
4. Pripremljene kolače poređati na veću tacnu i ostaviti na hladnom i suvom mestu da se prosuše.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!