Start Kako napraviti Skuvajte kukuruz lako i brzo a zatim lagano uživajte u ukusu svakog...

Skuvajte kukuruz lako i brzo a zatim lagano uživajte u ukusu svakog zrna!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
Kuvani kukuruz je najčešći način pripreme mladog kukuruza. Recept za najlakši a ujedno i najbrži način za pripremu kukuruza danas delimo sa vama. Sve što je potrebno jeste da nabavite mlad kukuruz i za manje od pola sata uživaćete u njegovom ukusu.
Klip kukuruza očistiti od lišća i svile pa oprati. Zatim, kukuruz staviti u širu šerpu preliti vodom i kuvati 10-ak minuta od momenta kada počne da vri. Nakon toga prosuti vodu i kukuruz preliti hladnom vodom pa sačekati 2-3 minuta. Kukuruz izvaditi iz vode i staviti na papirni ubrus da se ocedi. Kuvani kukuruz posoliti, začiniti alevom paprikom, sitno seckanim belim lukom, peršunom pa na svaki klip staviti po kašičicu putera da se rastopi. Služiti toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!