Start Predjela Slana pita sa viršlama

Slana pita sa viršlama

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (5 glasova, prosek: 4.00 od 5)

Loading ... Loading ...
slana pita
Priprema:
1. Umutiti 2 jajeta sa 2 čaše jogurta, 1 čašom ulja, 3 čaše brašna, 1/2 praška za pecivo i malo soli.
2. Obariti 6 viršli i iseći ih na kolutove.
3. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom a zatim u nju sipati pripremljenu smesu. Odozgo utisnuti viršle pa peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 min.
4. Posebno umutiti 2 jajeta, rendani beli sir, 1/2 čaše ulja, 1/2 čaše brašna, 1/2 praška za pecivo i malo soli.
5. Polupečeno testo izvaditi iz rerne pa preko njega preliti umućenu smesu. Vratiti da se peče dok ne porumeni.
6. Pečenu pitu dekorisati kečapom.

Recept Jovanke Kerčov iz Vršca
Recept Jovanke Kerčov iz Vršca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!