Start Predjela Slana torta

Slana torta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (3 glasova, prosek: 3.00 od 5)

Loading ... Loading ...
slana torta

Priprema:

1. U šerpi skuvati mleko i margarin. Skinuti sa vatre pa dodati brašno, sve dobro promešati i ostaviti da se ohladi.
2. Nakon toga u ohlađenu smesu, neprekidno mešajući, dodati jedno po jedno jaje i posoliti po ukusu. Pripremljenu smesu razliti u prethodno podmazanu i brašnom posutu tepsiju pa peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20-25 min.
3. Gotovu koru preseći na 4 jednaka dela.
4. Mladi sir pomešati sa majonezom i kiselom pavlakom, pa od dobijene smese izdvojiti 3 kašike za preliv.
5. U preostalu smesu dodati sitno iseckanu šunku i čajnu kobasicu, pa posoliti po ukusu.

Finalni postupak:
Slanu tortu filovati na sledeći način: kora, fil, rendano jaje, kora, fil, rendano jaje, kora, fil, rendano jaje, kora, premaz koji je ostavljen sa strane, rendani tvrdi sir.

anika djordjevic senta
Recept Anike Đorđević iz Sente

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!