Start Predjela Peciva Slane kiflice sa sirom

Slane kiflice sa sirom

DH
DH

Sastojci:
za testo
– 1 kg mekog brašna tip 400
– 2,5 dl jogurta
– 3 dl mleka
– 2 dl ulja
– 1 kocka svežeg kvasca
– 1 kašičica šećera
– 1 kašika soli
– 2 jajeta
– seme lana
– 200 g margarina
za fil
– 250 g švapskog sira
– 250 g mladog sira

Priprema
1. U dublju posudu sipati 2 dl mlakog mleka, dodati izmrvljeni svež kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
2. U vanglu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati so i promešati. Potom sipati nadošao kvasac, preostalo mleko, jogurt, ulje, 2 žumanceta i promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno uz neprekidno mešenje dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo podeliti na devet jufki i ostaviti ih da miruju 20 min.
4. Svaku jufku istanjiti u krug, premazati omekšalim margarinom i slagati jednu na drugu. Poslednju jufku ne premazivati. Ovako naslagano testo ostaviti da miruje 20 min.
5. Pomoću oklagije testo istanjiti u veći krug prečnika 60 cm, pa unakrsno iseći na četiri dela. Zatim svaku četvrtinu podeliti na 6 trouglova da bi se dobilo ukupno 24 trougla od celog kruga.
6. Pripremiti fil. Umutiti izmrvljeni mladi sir sa švapskim.
7. Na svaki trougao staviti kašičicu fila od sira, pa urolati.
8. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati oblikovane kroasane. Premazati ih belancima i posuti lanom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok ne porumene.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!