Start Predjela Slane korpice

Slane korpice

korpice
Priprema:
Testo:
1. U posudi za mešenje pomešati omekšali margarin sa susamom, dodati so i hladnu vodu pa postepeno dodavajući oštro brašno umesiti glatko testo.
2. Nakon toga na pobrašnjenoj podlozi oklagijom razvući testo na debljinu od oko 4 mm.
3. Potom vaditi krugove, čiji je prečnik veći od prečnika dna kalupa za mafine. Svaki kružić od testa preklopiti preko izvrnutog silikonskog kalupa za mafine pa peći na 200 stepeni dok korpice blago ne porumene.
4. Gotove korpice izvaditi iz rerne, ostaviti da se malo prohlade i skinuti sa kalupa.

Fil:
1. Skuvati pileća prsa sa celerom i šargarepom i ubaciti kocku za supu (meso ne treba da se prekuva već da bude al dente).
2. Meso ostaviti da se ohladi, a celer i šargarepu iseći na kockice.
3. Posebno iseći na sitno krastavčiće, a jabuke oljuštiti i iseći na kockice.
4. Sjediniti seckano belo meso sa seckanim celerom, šargarepom, jabukama i krastavčićima, te dodati pavlaku i majonez. Sve lepo promešati. Po ukusu posoliti i pobiberiti.

Finalni postupak:
Ohlađene korpice puniti pripremljenim filom, a odgore posuti pečenim neslanim kikirikijem i poslužiti.

Recept Melite Keler iz  Novog Sada
Recept Melite Keler iz
Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!