Start Deserti Slatki leptiri

Slatki leptiri

Clipboard14

Priprema:
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno sa rendanom korom pomorandže i limuna, pa dodati vanil-šećer, šećer i so. Dobro promešati.
2. U toplom mleku razmrviti kvasac sa malo šećera i ostaviti ga da nadođe.
3. Potom u smesu sa brašnom dodati nadošli kvasac.
4. Dodati ulje i žumanca, te zamesiti fino glatko testo. Ostaviti ga da naođe oko 30 minuta.
5. Nadošlo testo rasklagijati na debljinu od oko 1 cm i vaditi veće krugove.
6. Svaki krug razvući u obliku malog tanjira, premazati ga rastopljenim margarinom, posuti šećerom pomešanim sa kakaom.
7. Testo uviti u mali rolat, malo zaseći sa oba kraja, ali ne do sredine. Razvući krajeve, tako da u sredini ostane malo testa za rep (kraj tela leptira između krila).
8. Leptire ređati u podmazan pleh i premazati ih žumancetom.
9. Ukrasiti ih po želji (posuti kristal šećerom i poprskati sa malo soka od limuna po sredini).
10. Ostaviti ih da odstoje u plehu oko 15 min., a zatim peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 20 min.

Recept Danute Šereš iz Budisave
Recept Danute Šereš
iz Budisave

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!