Start Restoranski vodič Snežana Dakić Mikić: Obožavam rolovanu jagnjetinu u Maderi!

Snežana Dakić Mikić: Obožavam rolovanu jagnjetinu u Maderi!

hello!_274_12

Modna novinarka i autorka emisije “Život u trendu” Snežana Dakić Mikić čest je gost beogradskog restorana Madera u kojem, kada je reč o nedeljnom ručku, uvek bira tradicionalna jela. “U Beogradu najviše volim da ručam u ovom restoranu, obično uzmem odličnu goveđu supu, vitaminsku salatu sa prelivom od senfa i meda i rolovano teleće i jagnjeće pečenje“.

restoran-madera 1

Madera koju Snežana posećuje sa suprugom Vladom i kćerkicom Laurom, nekada je nosila naziv “Smederevo” i bila je okupljalište kočijaša i amala, a od kako je 1937. u duhu moderne podignuta zgrada na ovom mestu, kafana u prizemlju postala je najdraži prostor gradskim boemima, čuvenim umetnicima, novinarima i sportistima kao što su Ljuba Tadić, Ljubiša Vukadinović, Miljan Miljanić, Dragoslav Šekularac… Priča kaže da su upravo oni „krstili“ kafanu jer je neko od gostiju doneo odlično vino sa ostrva Madere pa su svi koji su ga gustirali prozvani “maderašima”.
restoran-madera 2

Kada letuje na Hvaru, Snežana rado obeduje u restoranu “Kod kapetana”.
Tu pripremaju najbolji rižoto koji sam ikada probala“, kaže poznata novinarka, dodajući da je “Kapetan”, poznat po sjajnom izboru sveže ribe i prelepom pogledu na hvarsku rivu, prošle godine zauzeo četvrto mesto na gastronomskoj olimpijadi u Nemačkoj.

Kod kapetana Hvar

Tekst: Milena Radovanović, Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!