Start Glavna jela Šnicle od soje u pikantnom sosu od jagoda

Šnicle od soje u pikantnom sosu od jagoda

Clipboard18

Priprema:
1. U malo pouljenoj i posoljenoj vodi obariti soju (ona će prilikom kuvanja nabubriti). Potom šnicle ocediti i svaku premazati sa malo senfa i začinima po ukusu.
2. Pripremljene šnicle ostaviti da malo odstoje.
3. Za to vreme pripremiti sos: zagrejati 1-2 kašike ulja, dodati senf, promešati i uliti vodu, beli luk u prahu i ljuti sos. Potom umešati mešavinu suvog biljnog začina i naliti vino.
4. Na kraju dodati korijaner i soja sos po ukusu, pa umešati slatko od jagoda i 1 kašiku gustina.
5. Sve dobro promešati.
6. Odstojale soja šnicle uvaljati i brašno i prezle, pa ih ispržiti na vrelom ulju da porumene sa svih strana.
7. Šnicle preliti sosom od jagoda. Poslužiti uz mlade krompiriće i sezonsku salatu

Recept Nadežde Petrović iz Novog Sada
Recept Nadežde
Petrović iz Novog Sada

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!