Start Zanimljivosti So – kako odabrati najbolju?

So – kako odabrati najbolju?

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Integralna morska so

tamnije je boje i sa većim procentom vlage. Sadrži natrijum, magnezijum, kalcijum, kalijum, brom i jod.

Himalajska so

nije rafinisana i ne sadrži nikakve aditive. Bogata je mineralima, sadrži natrijum, kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe.
Prilikom odabira i kupovine soli, osim na vrste minerala koje sadrži, treba obratiti pažnju i na datum proizvodnje jer se stajanjem smanjuje sadržaj joda, koji je neophodan za noramalan rad organizma.
Ova so je najčistija na svetu jer sadrži 84 elementa koja se nalaze u našem organizmu. Lako se apsorbuje i sprečava dehidrataciju. Reguliše nivo vode i elektrolita u organizmu. Himalajska so nema negativne efekte po zdravlje, ne oštećuje bubrege, želudac i unutrašnje organe.
Sto posto je prirodna, ima prijatan slatkasto-slan ukus i može biti ružičaste boje. Sadrži jod, magnezijum, kalcijum, gvožđe… Reguliše nivo šećera u krvi, sprečava pojavu dijabetesa, pomaže u lečenju problema sa sinusima, obnavlja ćelije mozga i utiče na poboljšanje koncentracije. Preporučen dnevni unos soli ograničen je na 3 g, a hranu treba soliti tek kada je završena njena termička obrada.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!