Start Glavna jela Sočna svinjetina

Sočna svinjetina

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 4.50 od 5)
Loading ... Loading ...

Clipboard06

PRIPREMA:

1. Iz desnog dela pakovanja C Soska za sočnu svinjetinu izvaditi kesu za pečenje i u nju staviti krmenadle. Otvoriti levi deo pakovanja C Soska za sočnu svinjetinu i posuti po krmenadlama. Trakom zatvoriti kesu za pečenje, blago protresti da bi se smeša ravnomerno rasporedila po mesu i položiti u pleh.
2. Kesu za pečenje obavezno probušiti viljuškom sa gornje strane. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 45-50 minuta, vodeći računa o tome da kesa ne dodiruje grejače u rerni. Nakon vađenja iz rerne sačekati oko 2 minuta, a potom ukloniti kesu.
Prilog:
1. Plavi patlidžan i tikvice oprati, odseći im drške pa zajedno sa korom iseći na kolutove.
2. Papriku očistiti od peteljke i semena te iseći na krupnije kocke.
3. Luk očistiti i iseći na kolutove. Na malo maslinovog ulja propržiti pripremljeno povrće kako bi omekšalo i porumenelo.
4. Pred kraj prženja dodati malo Začina C po ukusu, balzamiko sirće i promešati.
5. Prženo povrće poslužiti uz sočnu svinjetinu.

Recept Katarine Cetine iz Inđije
Recept
Katarine
Cetine iz
Inđije

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!