Start Glavna jela Meso Sočne juneće šnicle

Sočne juneće šnicle

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
600 g junećih šnicli
2 dl belog vina
100 g brašna
3 jajeta
200 g prezli
3 dl juneće supe
2 dl pavlake za kuvanje
1 veza peršuna
6 čenova belog luka
so, biber, ulje

Priprema:
1. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene. Pržene šnicle vaditi na papirnu maramicu da bi upila suvišnu masnoću.
3. Beli luk očistiti i iseći na kockice, a peršun što sitnije iseckati.
4. Posebno sjediniti belo vino i juneću supu pa dodati začine po potrebi i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red pohovanih šnicli. Posuti ih sa malo belog luka i prešuna te preliti sa malo mešavine vina i supe. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Zatim prekriti folijom i preći u zagrejanoj rerni na 40 min.
6. Skloniti foliju, preliti pavlakom za kuvanje i nastaviti sa pečenjem još 15 min.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!