Start Deserti Kolači Sofijine kocke

Sofijine kocke

DH
DH

Sastojci:
za koru
– 3 jaja
– 150g šećera
– 1,5 dl ulja
– 1 dl mleka
– 100g čokolade za kuvanje
– 3 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
– 100g mlevenih lešnika
za fil
– 5 dl mleka
– 1 puding od čokolade
– 3 kašike šećera
– 100g čokolade za kuvanje
– 0,5 dl jake crne kafe
– 250g putera
za glazuru
– 1 kašika putera
– 100g čokolade

Priprema
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i lešnike.
2. Sve sastojke dobro izmešati, te dobijenu masu sipati u nauljen i brašnom posut pleh veličine 20×30 cm i peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na 180 °C.
Fil:
1. Prašak za puding pomešati sa malo mleka i 3 kašike šećera pa sipati u ostatak ključalog mleka i kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne.
2. U topao puding umešati otopljenu čokoladu i crnu kafu te ga ostaviti da se ohladi.
3. Puter penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
1. Po pečenoj i ohlađenoj kori ravnomerno rasporediti pripremljen fil.
2. Čokoladu otopiti sa malo putera i preliti preko pripremljenog kolača, pa ga iseći na kocke.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!