Start Restoranski vodič Sonja Kocić: Veliki sam ljubitelj nacionalne kuhinje!

Sonja Kocić: Veliki sam ljubitelj nacionalne kuhinje!

hello!_281_1
Pop pevačica Sonja Kocić voli aktivan život, pa joj je na putovanju jelo na poslednjem mestu. “Kada sam u inostranstvu, poslom ili na odmoru, ne mislim mnogo na hranu, već pojedem nešto ‘u letu’ ičesto se hranim u fast food restoranu. Ali, veliki sam ljubitelj nacionalne kuhinje, pa kad god sam u Novom Sadu obavezno ručam na Salašu 137“, kaže pevačica.
salas 137  2

salas 137

Na čenejskom salašu, izolovanom od gradske gužve i buke, u autentičnom vojvođanskom ambijentu služe se domaća jela kao što su rinflaš sa pet sosova, salaški sote i ribić na kajmaku. Sonja kaže da su na salašu odlične projice, ali i nacionalna glavna jela. “Izuzetno su ukusni prebranac sa rebarcima i sarme u vinovom lišću, ne propuštam priliku da nedeljom dođem ovde na ručak“, kaže Sonja. Pevačici prija salašarski duh i kada putuje van Vojvodine, pa je na Kopaoniku pronašla mesto za sebe – Lazin salaš, otvoren u decembru. „Ukusni umaci i Popaj salata naterali su me da se vratim na ovo mesto, uz dobru hranu tu je i rustični nameštaj i sjajan ambijent koji odiše tradicijom“ rekla je pevačica.
Kada se zaželi zalogaja sa internacionalnog menija, Sonjin prvi izbor je beogradski restoran Šeher. Specifična atmosfera i taktovi lagane muzike podižu raspoloženje, a kuvari ovog elitnog restorana stvaraju pravu gastronomsku čaroliju. “Šeher je odlično mesto za opuštanje i uživanje, a njoke sa biftekom su izvrsne. Ovo je moj omiljeni restoran u glavnom gradu“, rekla je Sonja Kocić.
seher 1

seher 2

seher 3

seher 4

Tekst: Milena Radovanović

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!