Start Predjela Pite Španska pita

Španska pita

DH
DH

Sastojci:
– 200 g bekon slanine
– 200 g kiselih krastavaca
– 3 crvene pečene paprike
– 250 g trapista
– 100 g praške šunke
– 4 jajeta
– 1 prašak za pecivo
– 2 dl pavlake
– 1,5 dl ulja
– 350 g brašna
– 1 kašika ulja
– vegeta, biber

Priprema
1. Bekon slaninu, kisele krastavce, pečenu papriku, trapist i prašku šunku iseći na kocke.
2. U dubljoj posudi umutiti jaja, polovinu pavlake, ulje, brašno i prašak za pecivo, te dodati seckane sastojke i promešati.
3. Pripremljenu masu začiniti po ukusu, sipati u nauljen, brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, pa je dekorisati ostatkom pavlake.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!