Start Glavna jela Špikovana jagnjetina

Špikovana jagnjetina

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (3 glasova, prosek: 4.00 od 5)

Loading ... Loading ...
spikovana jagnjetina

Priprema:

1. Slaninu iseći na komadiće debljine 1 cm. Beli luk očistiti te svaki čen uzdužno preseći na 2-3 dela u zavisnosti od veličine glavice.
2. Jagnjetinu iseći na krupniju parčad a zatim tankim, oštrim nožem praviti na mesu proreze dubine 2 cm.
3. Proreze napuniti komadima belog luka i slanine.
4. Špikovanu jagnjetinu natrljati začinima po ukusu.
5. Odgovarajuću dublju šerpu nauljiti pa dno i stranice premazati mašću. Zatim u nju poslagati komade špikovane jagnjetine.
6. Šargarepu i koren peršuna očistiti i iseći na kolutove a potom ravnomerno rasporediti preko mesa. Na kraju dodati listove celera, lovor i preostali beli luk.
7. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Po potrebi, tokom kuvanja dolivati malo vode.

Recept Snežane Ivković iz Vršca
Recept Snežane Ivković iz Vršca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!