Start Restoranski vodič Srđan Mobi Dik: Nisam mnogo probirljiv kada je hrana u pitanju!

Srđan Mobi Dik: Nisam mnogo probirljiv kada je hrana u pitanju!

srdjan
Srđan Čolić, poznatiji javnosti kao član dens grupe Mobi Dik, odrastao je u porodici dramskih umetnika. Sasvim slučajno je rođen u Mostaru, kasnije je živeo u Tuzli, veći deo detinjstva proveo je sa bakom u Subotici. Prešao je da živi u Beograd da bi se bavio muzičkom produkcijom. Bio je asistent čuvenog Kornelija Kovača. Snimio je pet solo albuma sa dve pevačice Anom Stanić i Aleksandrom Perović. Specifičnost njegovog posla mu je omogućila da proba razne kuhinje sveta i Balkana, te je po tome savršen sagovornik za našu rubriku Restoranski vodič.

Kako se snalazite u kuhinji?
“Slobodno mogu reći da se odlično snalazim u kuhinji i na tom kulinarskom terenu. Živeo sam sam i prirodno je bilo da naučim da sebi spremam hranu ili kada mi dođu prijatelji na večeru da ih obradujem domaćom kuhinjom.”

Koje vam je omiljeno jelo?
“Nisam mnogo probirljiv kada je hrana u pitanju. Obožavam roštilj da jedem, onako pravo srpski. Nemam mogućnosti da ga spremam kod kuće zbog nedostatka prostora i zbog toga sam čest gost u gril restoranima.”

A restoran?
“Oženio sam se i postao porodičan čovek. Samim tim navike su mi se promenile, pa biram shodno tome i mesta za ručavanje. Trenutno meni i mojoj porodici omiljeno mesto za izlaske je ‘Kengur resort’. Pored restorana imaju kompletan program za zabavu i odmor, bazene, spa centar. Ono što najčešće poručujem u Kenguru su domaća jela: Obožavam sarmu, ćevape, pasulj, roštilj na sto načina…”

Omiljena inostrana kuhinja?
“Zbog prirode posla kojim sam se bavio imao sam priliku da mnogo putujem. Probao sam mnoge inostrane kuhinje i mogu reći da sam oduševljen. Posebno mi se dopadaju istočnjačka jela, tu bih izdvojio: japansku, kinesku i indijsku kuhinju. Tu sad ima jedna mala ‘začkoljica’. Inostranu kuhinju volim da jedem na originalnim lokacijama, odnosno u zemljama porekla iste. To je naravno teško uvek ostvariti ali ja težim tome. Tako da imam pravilo, tamo gde sam poručujem njihovu domaću originalnu kuhinju, to uvek tražim i konzumiram.”

Za koje jelo se možete pohvaliti da odlično spremate?
“Bez lažne skromnosti, ali zaista se dobro snalazim u kuhinji. Međutim sada ne zalazim u nju tako često. Kao šta sam pomenuo oženjen sam i supruga je tu dominantna. Ali kada odlučim da obradujem porodicu onda im pripremim Tatar biftek. Uzmem od svega pomalo ili ono što tog momenta imam u kuhinji. Kod bifteka je važno da se dobro začini, kada ja pripremam hranu to bude zaista ukusno, prste da poližete. Vrlo jednostavno se priprema: Samleti meso, u činiji umutiti žumance, senf, limunov sok, ulje i kečap. U tu smesu dodati meso i ostale sastojke, pa ih viljuškom i kašikom penasto umutiti. Uz tatar biftek obavezno služiti prepečen hleb.”

kengur

kengur2

kengur3

kengur4
Autor: Dejan Ajduković, Life Content,
Foto: Facebook, kengurresort.com.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!