Start Zanimljivosti Šta jedu plemići: Ovako se hrani kraljica Elizabeta

Šta jedu plemići: Ovako se hrani kraljica Elizabeta

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Kolači od ribizli sa ukusom pomorandže
U pitanju su voćni kolačići, koji se mogu naću u vreme popodnevnog čaja u Kensington palati. Recept je osmislila kraljica Ana, koja je izgradila veliku staklenu kuću za svoju kolekciju citrusa.

Sastojci:
– 225 grama brašna
– 50 grama putera (neslanog)
– 2 kašike braon šećera
– Izrendana kora pomorandže
– 50 zrna ribizle
– 150 ml mleka
– kajmak
– džem

Način pripreme:
– Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusovih i postavite papir za pečenje preko pleha za kolače.
– Stavite brašno u veliku činiju i pomešajte sa puterom, sve dok smesa ne igleda kao mrvice hleba. Sipajte potom šećer, izrendanu koru pomorandže i ribizle.
– Potom sipajte mleko, i sve promešajte kako bi dobili čvrstu masu. Nežno stavite na daskui gnječlite rukama, dok ne bude glatko.
– Od dobijenog testa možete napraviti osam malih krofnica, koje bi trebalo da postavite u pleh, premažete mlekom i pečete 15 minuta – dok ne dobiju zlatnu boju.
– Poslužite uz kajmak i džem.
I uživajte kao prava kraljica!

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!