Start Kuvamo sa Štanglice sa kačkavaljem iz Lanine kuhinje

Štanglice sa kačkavaljem iz Lanine kuhinje

Foto: La cuisine creative
Foto: La cuisine creative
  • 40 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
500 g brašna
250 g putera
250 g feta sira
1 ravna kašičica soli
1 prašak za pecivo
1 žumance
75 ml mleka
Premaz
1 belance za premazivanje
50 g naribanog kačkavalja

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. Izmešati brašno, so i prašak za pecivo. Dodati puter, sir, žumance i malo hladnog mleka pa zamesiti glatko testo. Testo se može odmah razviti ali može se i zamotati i ostaviti nekoliko sati u frižideru.
2. Testo razviti u četvrtastu koru debljine 1 cm.
3. Belance blago ulupati viljuškom pa premazati celu površinu zatim “izgrebati” viljuškom da se dobiju brazde.
4. Odgore naribati kačkavalj ili neki drugi tvrdi sir po izboru (gauda, ementaler i sl.).
5. Nožem ili točkićem iseći na štanglice jednake veličine (širine 1 cm i dužine 6-7 cm).
6. Štanglice poređati u podmazan pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200ºC 15-20 minuta da fino porumene.

Savet: Od ove mere izađu dva puna pleha štanglica. Ako želite prhke štanglice, umesto feta sira stavite 100 g naribanog kačkavalja u testo i sve ostalo radite po receptu.

Na sledećoj strani pogledajte pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!