Start Predjela Ostalo Štanglice sa piletinom

Štanglice sa piletinom

stanglice sa piletinom

Sastojci:
– 5 većih parčadi pilećeg belog mesa
– 300 g šunkarice
– 300 g kačkavalja (isečen na listove)
– 5 jaja
– soli po ukusu
– 3 manje čaše kisele pavlake

Priprema:
1. Pileće belo meso izlupati i posoliti, pa poređati u veći pleh obložen pekpapirom.
2. Potom poređati listove kačkavalja, potom red listova šunkarice, ponovo kačkavalj, pa šunkaricu.
3. Zatim jaja penasto ulupati i preliti odozgo.
4. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C 30-40 minuta ili dok ne porumeni.
5. Zatim izvaditi pleh i premazati pavlakom, te vratiti da se još malo zapeče.
6. Gotovo jelo ostaviti da se ohladi, a zatim seći štanglice i ohladiti ih u frižideru pre služenja.

Recept Vesne Tanić iz Gornjeg Vidova.

Arhiva: Pošalji recept

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!