Priprema:
1. Kvasac pomešati sa malo mlake vode, kašičicom šećera, kašičicom soli i 3 kašike brašna. Ostaviti ga da nadođe.
2. U veću posudu za mešenje sipati ostatak brašna, ulje, mleko, vodu i nadošao kvasac. Testo dobro izraditi rukama i ostaviti ga da se odmori 15-20 minuta.
3. Rastanjiti testo na debljinu od 1,5 do 2 cm. Većom čašom vaditi pogačice i ređati ih u tepsiju (br. 28) preklapajući ih jednu preko druge.
4. Drugi krug pogačica ređati u obrnutom smeru. Sredinu ispuniti preostalim pogačicama. Ostaviti ih da odstoje petnaestak minuta. Pre pečenja pogaču premazati žumancetom pomešanim sa kašičicom ulja.
Posuti kimom ili susamom.
5. Pogaču peći u zagrejanoj rerni, na 250 °C, oko 15 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 200 °C i peći još desetak minuta.
Samo torte i kolači, i ništa više!
RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!
Proverite i ove linkove!