Start Predjela Švedski krompir

Švedski krompir

Clipboard08

Priprema:
1. Krompir oljuštiti i zaseći tankim rezovima, ali ne do kraja, već na režnjeve u rastojanju od 3-4 mm između rezova.
2. Potom pripremljen krompir poređati u podmazanu vatrostalnu posudu (tako da ravan deo bude nadole).
3. Odozgo na svaki krompir staviti pomalo rendanog putera.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 35 minuta.
5. Krompire zatim izvaditi iz rerne, začiniti po ukusu, posoliti i pobiberiti.
6. Potom u svaki zasek staviti po tanak listić belog luka i posuti prezlama i sa još malo putera.
7. Vratiti u rernu na još 30 minuta. Servirati dok su vrući.

Recept Simone Taleske iz Prilepa
Recept Simone
Taleske iz Prilepa

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!