Start Odabrani recepti Svinjski kare sa povrćemVesna Filipović

Svinjski kare sa povrćem
Vesna Filipović

Svinjski kare sa povrcem

Priprema:

U šerpu staviti meso i naliti vodom. Dodati dve kašičice soli, pola kašičice bibera i pola kašičice karija. Kuvati meso oko 15 minuta.
Svo povrće iseći na krupnije komade, sem luka.

U posudu za pečenje složiti patlidžan, tikvice, karfiol, šargarepu, papriku i šampinjone. Posoliti i preliti sa malo ulja. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 220 stepeni C oko 20 min.

U vatrostalnu posudu poređati isečen mladi luk, isečen paradajz i na to staviti meso koje smo predhodno izvadili iz supe. Posuti sa malo pirinča. Preko stavljati povrće a između posipati pirinač. Kada poređate povrće, jelo lagano naliti supom u kojoj se kuvalo meso.

Posudu poklopiti i staviti da se kuva na tihoj vatri sve dok se pirinač lepo ne skuva.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!